Området
Næsby Strand er et afvekslende naturområde med mange muligheder. Stedet er omgivet af frodigt landbrugsland og ligger næsten som en oase i et af Danmarks solrigeste områder. Der er noget for enhver smag – strand, dige, skov, levende hegn og småsøer. Et netværk af mindre veje og stier binder naturen sammen.
Stranden
Badestranden ved Næsby er rigtig god. Der er lavet en speciel kystsikring, som skaber små laguner til glæde for store og små. Bunden består overvejende af sand og ral uden store sten. Der er en bred forstrand med sand. Vandet bliver ret hurtigt dybt, men der er sjældent strøm, og lagunerne giver beskyttede forhold. Øst og vest for Næsby Strand er der ikke særlig gode badeforhold, men det gør ikke så meget, for her er gode muligheder for at fange havørred, torsk eller fladfisk. På stenstranden øst for området kan du også finde interessante sten.
Diget
Det fire meter høje stormflodsdige beskytter baglandet mod voldsomme vinterstorme med højvande. Det er bygget efter den store stormflod i 1872 og er 63 km langt – fra Nakskov i vest til Keldskov i øst. Det meste af vejen er der en fremragende cykelsti på toppen. Herfra kan du nyde naturen og den ene flotte udsigt efter den anden. Store dele af diget er sydvendt og lunt. Her kan du opleve en masse sjældne smådyr og se nogle af landets smukkeste og sjældneste planter. Diget er oplagt for cykel- og vandreture til Albuen, Nakskov Fjord, rundt i lokalområdet eller længere ture ud i det flotte landskab.
Skoven
Øst for Næsby Strand ligger en række skove langs kysten. Tættest på ligger Vindeholme Vesterskov og Lindeskov. Skovene er typiske frodige Østdanske skove, men Lindeskoven er også kendt i hele Danmark for sin store bestand af småbladet lind. Det milde kystklima gør, at lindene her har overlevet i 3-6000 år som reliktplanter fra mildere forhistoriske perioder. Skovene er også karakteriseret ved nogle fantastiske kystskovbryn, hvor der vokser maleriske egetræer og hårdføre buske.
Søerne 
Vest for Næsby Strand ligger det regionale naturområde, Høkke Sø. Det er en lille fin rasteplads for en række trækfugle. Særligt kendt er området dog for sin bestand af padder. Af mere sjældne arter lever der løvfrø, grønbroget tudse og strandtudse. Især de små lysegrønne løvfrøer med sugekopper på fødderne nyder hele området godt af. De har spredt sig meget, så i maj og juni kan du opleve en imponerende kvækken fra de fleste vandhuller rundt omkring.
Trækfuglene
Næsby Strand er en kendt trækfuglelokalitet. Især efterårstrækket i september og oktober kan på dage med vestlige vinde være ganske imponerende. Hvis du er heldig, så kan du opleve småfugle i titusindvis og rovfugle i tusindvis på de bedste dage. Skoven øst for området giver ofte fine observationsforhold. Der er ikke opdrift over skoven, så rovfuglene kommer flyvende lavt inden de kredser og stiger i spiraler over Næsby Strand.
Sommerhusområdet
Ved Næsby Strand findes et større sommerhusområde. Det er delt i to – Rolandsparken og Stubbegårdsparken. Fælles for begge områder er mange fine sommerhuse på store grunde. Der er gode beplantninger, grønne områder og mange små stier og veje binder området sammen.